Schrijf je in voor de Weekagenda:

Concert door ensemble Loubistok

Zo 9 december 2018
13.30 uur
Bonifatiuskerk


Het vocaal-instrumentaal ensemble “Loubistok” bestaat uit vijf dames . Zij zijn muzikaal geschoold op het conservatorium van Liviv (West-Oekraïne) en geven er les, ieder in een andere discipline. Zij komen in authentieke klederdracht uit de Karpaten en met originele instrumenten zoals de kobza (een soort gitaar), bandura (snaarinstrument dat alleen in Oekraïne wordt bespeeld),viool en diverse fluiten. Het repertoire bestaat uit Oekraïense volksmuziek en meer bekende nummers. Alle worden meerstemmig en vaak adembenemend mooi gezongen, begeleid door typisch Oekraïense instrumenten.

Loubistok is één van de talrijke muziekensembles afkomstig uit Lviv, de culturele hoofdstad van Oekraïne. Sinds 1996 toeren deze vijf getalenteerde dames regelmatig door België, Frankrijk, Engeland en Nederland, maar hebben nog nooit in de Randstad opgetreden.

De naam Loubistok betekent zoveel als ‘ liefdesdrank’. Dit is een drank gemaakt van lavas of wilde selder, die in het geniep door de dorpsmeisjes aan de jongens werd gegeven in de hoop dat zij op die manier verliefd op hen zouden worden. De dames van Loubistok willen hun publiek verleiden met hun prachtige stemmen, hún liefdesrecept bij uitstek.